Gluteeniton ja maidoton peltileipä

Sunnuntaina kotiuduttiin parin viikon reissun jälkeen.
On kyllä mukava olla kotona. Saa nukkua omassa sängyssä,
röhnöttää puolipukeissa koko päivän ja
kämpässä on paljon hiljaisempaa.

Reissusta tarttui identiteettikriisin (tästä lisää myöhempää) ja
kirppislöytöjen lisäksi helppo leipäohje.
Ohje on ilmeisesti alkujaan jostain blogista,
mutta muokkautunut ajan kanssa.
Resepti on todella yksinkertainen ja
helposti muokattavissa.

Kun taikina oli valmis ja kaivoin leivinpaperia kaapista,
huomasin että se on loppunut.
Voitelin sitten kaksi lasivuokaa ja yhden pellin ja
paistoin leivät ilman leivinpaperia.
Leipä lähti ongelmitta irti.

Minulla oli vain yksi syvä pelti ja kaksi pientä vuokaa ja
osasta leivistä tuli turhan paksuja.
Ohjeesta tulee siis oikeasti kolme pientä peltiä.

Tässä kuitenkin ohje kuvineen päivineen.


Raaka-aineet


1,6l vettä
1pkt (750g) luomu kaurahiutaleita
3dl siemeniä
2-3tl suolaa

Käytin siemeninä auringonkukan siemeniä,
mutta leivän valmistamisessa on vain mielikuvitus rajana.
 



Ohjeet yksinkertaisen ytimekkäästi


Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Voitele vuoka/ levitä leivin paperi.

Kaada kolmasosa taikinasta jokaiselle kolmelle pellille 
(jos leveä uuni lait kahdelle pellille) ja tasoita taikina.

Leikkaa pitsaleikkurilla taikina paloiksi, jotta on helpompi erotella paistetut leivät.

Laita leipä uuniin 45 minuutiksi.

Leikkaa valmiit leivät irti ja laita liinan alle jäähtymään.

Leipä säilyy muutaman päivän huoneen lämmössä.
Itse laitoin suurimman osan pakkaseen.





Valmiina syötäväksi!

Leipä on pinnalta rapeaa ja sisältä ihanan pehmeää.
Tässä helppo ja herkullinen leipäohje aloittelevallekin leipurille.

Tälläistä tänään :)

See you,
Jenna

Kommentit

Suositut tekstit