Raakaruokailijan tuorekeitto

Hommattiin tässä pari päivää sitten tehosekoitin, jotta saan tehtyä smoothieita ja helpottaa raakaruokien tekoa.

Mitä raakaruokia ja miksi? 

Raakaruokailijan lautaselta löydät tuoreet vihannekset, hedelmät ja marjat. Myös pähkinöitä ja siemeniä syödään runsaasti. Raaka-aineissa suositaan luomua ja raakaruokailija välttää ylipäätänsä kaikkea prosessoitua. Ruokaa ei lämmitetä yli 40-46 celsiusasteen, jotta vitamiinit, ravintoaineet ja elintärkeät entsyymit ( joita ruoansulatus tarvitsee ruoan pilkkomiseen) säilyvät. 
Raakaruoan hehkutetaan auttavan, painonpudotukseen, turvotukseen, väsymykseen, migreeniin ja noh... kaikkeen.

Tämä oli erittäin tiivistetty selitys, mutta googlettamalla löydät lisää tietoa. 
Tarkoituksenani on lisätä raakaruoan määrää niin, että vähintään puolet joka ateriasta on raakaruokaa. Olen pari smoothieta ehtinyt surauttaa ja muutaman ruoankin tehnyt. Olen myös idättänyt auringonkukansiemeniä (mikä moninkertaistaa vitamiinien määrän).

Tänään tuli tehtyä ihanan tulinen tuorekeitto. Kananmunaa lukuunottamatta ruoka on raakaruokaa ja suurin osa raaka-aineista on luomua. Sisällön vedin hatusta, mutta tässä kuitenkin ohjeet. 

3 tomaattia
oranssi paprika
3 valkosipulinkynttä
avokado
chili
kauramaitoa
1/2 prk kookosmaitoa
suolaa
carrya
cayannepippuria

(Ituja)
(basilikaa)
(kananmunia)

Pilko ainekset pienemmiksi, laita ne tehosekoittimeen ja kaada päälle pari desiä maitoa. 

Sekoita lyhyen aikaa ja lisää sitten mausteet ja kookosmaito.

Sekoita kunnolla.

Tarjoa heti tai laita jääkaappiin jäähtymään.

(Koristele iduilla, basilikalla ja kananmunilla)





J on kutsunut minua huumorilla ituhipiksi ja tässä sitä ollaan. Vielä ei joudu näitä pöperöitä pahemmin syömään, mutta saa nähdä miten kantti kestää, kun pääsee valtion huomasta ;)

Xoxo,
Jenna

Kommentit

Suositut tekstit